Skip to main content

01_UZORKOVANJE PODZEMNE VODE IZ PIJEZOMETARA

                                          KAKO ?                 ČIME ?

Uzorkovanje podzemne vode iz pijezometara je rutinski posao koji je specifičan zbog:
- uskog otvora piezometra
- velike dubine
Standardne pumpe i pribor za uzorkovanje ne odgovaraju ovakvom zadatku već je neophodna specifična oprema koja se može uvući u uske otvore, dosegnuti do relativno duboke podzemne vode i obezbediti reprezentativan uzorak.
Mi vam nudimo rešenja ovog problema kroz širok asortiman specijalnih pumpi za uzorkovanje podzemne vode koje obezbeđuju dobijanje reprezentativnog uzorka do maksimalne dubine od 200 metara.
Pogledajte ispod nekoliko vrsta najčešće korišćenih pumpi za uzorkovanje podzemnih voda:

"Gigant" pumpe su male centrifugalne pumpe sa snažnim motorom. Male dimenzije omogućavaju da pumpa uđe u uske piezometre. Namenjen je za uzorkovanje iz piezometara najmanjeg prečnika 40 mm i do dubine od 40 m. Uranjajuća pumpa MP1 je razvijena posebno za ispumpavanje i uzorkovanje iz piezometara najmanjeg prečnika 50 mm i do dubine od 90 metara. Radom motora pumpe upravlja se podešavanjem preko konvertera frekvencije. Zahvaljujući kontinuiranom podešavanju frekvencije, kapacitet pumpe se može podešavati od 0 do 2 m³/čas. Rezultat ovakvog rada i kontrole je stabilan mlaz anaerobne vode i mogućnost uzorkovanja ‘Malim mlazom’ - ‘Low flow’.                                                                                                         Peristaltička pumpa je specijalno razvijena za ispumpavanje i terensko uzorkovanje vode sa maksimalne dubine od 10 metara. Uzorkovanu fluid dolazi u kontakt samo sa crevom tako da se jednostavnom izmenom creva, mogu uzorkovati i različite vrste otpadnih voda.                                                                                                                                                                                               
Potisna pneumatska ‘bladder’ pumpa, napravljene od nerđajućeg čelika 316: za trajnost bez iznenađenja i zaista reprezentativne uzorke. Do dubina uzorkovanja 200 m.                                                                                        
Bejler uzorkivač (od nerđajućeg čelika i teflonski), konstruisan je za uzimanje uzoraka iz stajaćih voda (ili drugih tečnosti) sa željene dubine.

Download

Galerija

[widgetkit id="26" name="MP1 pumpa"]

Pozovite nas

Za dodatne informacije pišite nam

Slični proizvodi